kafferep.


I helgen gick jag igenom några lådor som jag har fått ärva av min mormors svärmor som gick bort i somras. Bland annat hittade jag några superfina väskor, en hatt, en kappa, några vaser, silverskedar och ett antal dukar.

Bland dukarna hittade jag dessa fina virkade underlägg.50-talskopparna dealade jag till mig på en mystisk lagerlokalloppis i Helsingborg. Sked och virkat underlägg är från mormors svärmor och servisen som assietten tillhör är en brölloppsgåva som mina morföräldrar fick när de gifte sig -56.


Kafferep någon?


prismor.


Nu hänger det vackra prismaänglar i mitt fönster.
glitter.


Ett annat favoritfynd är smycken från 30-, 40- och 50-talet.

Det är billigt och finns ganska gott om, det gäller bara att nosa upp dem i fyndkorgarna.

Dessa hittade jag häromdagen. Lovely.
skattjakt.


Igår svängde jag förbi en liten second hand-butik som ligger på min hemväg. Där såg jag ett gäng jättefina pastellgula tallrikar från 50-talet. Det är ingen hemlighet att jag är förtjust i 50-talsdesign. Hela mitt hem är ju i princip ett museum.

Gula tallrikar har jag kikat efter ett tag. Mina koppar som har mönster som går i solgult och marint, och min gustavsbergs eldorado pastell-samling behöver sällskap. Jag har tyvärr bara sex av mina nuvarande tallrikar, vita med ett marinblått mönster.

Och där var de. 12 stycken i en härligt kantig form, några med lite nagg. Bruksskick helt enkelt. Som det ska vara.

Och med en stor skylt: RESERVERAD.

Man kan ju chansa tänkte jag, och frågade snällt om butiksinnehavaren kunde tänka sig att ringa mig om de inte blev uthämtade, och det kunde hon.

De blev inte uthämtade. De bor hos mig nu.

Och nej, bilden gör dem inte rättvisa :) Just gula 50-talspastelltoner på porslin är så vackert.RSS 2.0