efterrätt.


I helgen blev det tvårätters, det är inte fel. Jag hittade ett synnerligen smarrigt recept på stekta bananer med glass och kokoskolasås på alltommat.se. Drool. Gillar man friterade bananer gillar man med största sannolikhet det här:

Kokoskolasås:

2 dl kokosmjölk med minst 15 % fett
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl socker

Blanda ihop ingredienserna och koka upp. Koka häftigt i ca en kvart tills såsen tjocknat.

Stekta bananer:

3 bananer
1 msk smör
1 msk farinsocker
1 nypa chili
1 tsk ingefära
1 lime

Skär bananen i bitar och stek i smöret. Krydda med farinsocker, chili, ingefära och limejuice.

Servera bananerna och såsen med en god vaniljglass. Strö över lite kokos som dekoration.


Mumma!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0