metafysisk poesi.


Had we but World enough, and Time.


struktur.


Såhär kul har jag idag. Eller egentligen, såhär kul har jag haft under april. En schysst exposé över litteraturen jag har tillgodogjort mig och lite till.out.


Jag vet inte vad det är för fel på mig. Varje gång jag tar upp min bok och säger "Jaha, ska vi tentaplugga lite då" så somnar jag. Bokstavligt talat. Jag kan inte hålla ögonen öppna. Det kanske är någon form av betingning kopplat till min antalogi. "Ah, den luntan har åkt fram, sov!"

Men jag har i alla fall läst Illiaden en gång till. Det är fan bäst att den kommer på tentan, annars blir jag sur.


när man nu väl måste.


Jag vaknade strax innan åtta i morse och kände "Ahaaa!". (Jag skojar inte, det gick faktiskt till så.) Min epikanalys-musa hade tydligen inställt sig för helt plötsligt hade bitarna fallit på plats och jag visste hur jag skulle slutföra eländet. Och slutförd är den.

Nu ska jag skoja till det med Hamlet och kaffe. Det är lättare sagt än gjort, för jag har ett grönt litet spöke som flaxar runt och är våryster. Knolls vårskrik skär verkligen i öronen. Det är tur för honom att han är så rar när han väl är tyst, annars hade jag satt ut honom till grannens katt för längesen.Att något så litet kan låta så mycket.

ursäkter.


Ja men seriöst, det finns väl ingen som kan tycka att jag borde plugga när det är hockey-sm på tv?

Åh, nämen titta. Rödvin.

...


pepp.


Jag peppar plugget med Kyle Andrews Sushi. Den här körde vi varje morgon på jobbet för att komma igång. Stackars Thomas behövde alltid, av någon konstig anledning, göra något annat i ett annat rum när den spelades, men eftersom jag är av en förstående natur så spelade jag den en gång till när han kom tillbaka så att han också fick höra.

ännu mera plugg.


Det är intensivt nu. Nu MÅSTE jag läsa litteratur från 1600-talets Sverige och övriga Europa. Och läsa metoder för analys. Och göra färdigt min egen epikanalys. Vår lärare passade på att kasta på oss lite olika Shakespearepjäser över helgen som vi ska redovisa nästa vecka också. Jag fick Hamlet. Första Psaltaren och nu det här. Pööh.

Och sen repetera 3500 år av litteratur inför nästa veckas tenta.

Så varför, åh varför, läser jag Jane Eyre istället?if that's what you're into.
Flight of the Conchordsklassiker är ju aldrig fel, särskilt inte när man borde läsa 1600-talets litteratur.


du skulle vilja vara som jag.


Nix, ingen bättring idag heller.


from.


Idag har jag läst kristen litteratur och Bibeln. Asfromt. Asfrälst är jag.

Ikväll blir det bot och bättring på De Klomp. Att prova nio olika sorters öl torde väl kunna räknas som någon form av purgatorio.

Det innefattar ju munnens bekännelse om inte annat.


pluggerier.


Av förklarliga skäl så läser man rätt mycket när man pluggar litteraturvetenskap. Oftast gillar man ju att läsa om man har valt litteraturvetenskap, så det torde inte vara något problem. Men ibland alltså. Ibland.

Som när man tentapluggar och inser att man har ett antal hundra sidor som behöver läsas och analysera på ingen tid alls. Det skulle väl vara okej, om det nu är normala sidor vi pratar om.

Men icke. Det är litteraturvetarsidor. På gammalt språk. Gärna med meningar på upp till 9 rader. Gärna med sju bisatser. Och det nätta lilla bandet omfattande 1475 sidor är inget man kryper ner med i badkaret direkt.

Risken är nämligen stor att man tappar den på sig och tvingas ner under vattnet av dess tyngd och lider drunkningsdödens alla kval.
balkongbonden.


Nu är det hög tid för årets odlingsprojekt. Vi inleder med leken "gissa plantan". Någon som anar vad detta kan vara?

Jag kommer lätt att bli populärast i kvarteret om jag lyckas.

datenight.


I helgen upptäckte jag till min stora förvåning att jag plötsligt har tillräckligt långt hår för att göra en knut. Förvåningen blev strax till glädje, för frågar du mig så finns det få saker som slår kombon djupt skuren ringning i ryggen och en fancy håruppsättning. 
tröttast.


När jag stod i duschen och nästan sov för någon timme sedan undrade jag HUR någon kan vara så trött efter nästan 9 timmar sömn. Sen slog det mig.

Allergisäsong.


Damn! Vi ses i höst hörrni.happy place.


Idag kom en present till mig, från mig. Klassiker. En av dem visade det sig också vara aktuell inför nästa delkurs, ibland har man flyt. Eller känsla kanske.
life's good.


Jag hade en fantastiskt roligt tjejkväll igår med goda vänner, goda systrar och alldeles för mycket rosa bubbel. Efter mycket häng i min walk-in-closet och en radda strong black independent women-låtar blev vi headhuntade till en sjuksköterskefest några kvarter bort. Hur illa kan det vara när man vänder sig till en litteraturvetare i festsammanhang, undrade jag. Men jag är ju å andra sidan inte den stereotypa bokmalen.

Väl på festen gick jag in i en tv och fick ont i knät. Perfekt att vara bland en massa blivande syrror om man behöver hjälp, tänkte jag. Detta fungerade dock inte i praktiken, de flesta var tydligen bara på första terminen. Ingen läkarsprit hade de heller. Fail.

Jag och Linda bestämde oss för att låta Elin träffa vår gemensamme vän åsnan. Linda went wild i lekparken och hoppade sönder alla mina sandkakor, så till slut ringde jag Truls och bad honom skynda sig att hämta henne. Hon kan ju inte bete sig för fem öre.

Men samtidigt så är det ju det som är det fina. Det var en sjukt värd kväll.


Idag har jag en hel litterär medeltid att ta mig igenom. Det gör jag i solen på balkongen i sällskap med en kopp kaffe. Wish me luck!


Knappast förvånande.


Typiskt kaniner.


glad påsk på er.


Påskafton har börjat bra, långfrukost och nu kaffe och läsa SvD. Hela övre delen av kroppen gör ont efter gårdagens rejäla träningspass, så äggletarformen är inte på topp. That's a shame. Pappa Bosses påskäggsjakter brukar vara hårda och ibland rent av fysiskt krävande. Men M är ju med i Team Nea så det reder sig nog.

Kamma sig lite kanske?


RSS 2.0