störd.


Jag blev irriterad när jag såg Max Factors reklam för en stund sen, där de lyfter fram sin falsh lash effect mascara. Men inte nog med det, idag hade de en "cool" lila specialutgåva.

Förstår man inte betydelsen av ett ord ska man heller inte använda det.


utflykt.


Idag har jag hälsat på i Kolmårdens Tropicarium. Det kan vara en av de bättre platserna i denna annars så hårda och bistra värld. Varför då, undrar ni. Jo, för förutom häftiga djur som ormar, papegojor, sköldpaddor, grodor och krokodiler, så har de en massa djur som man får TA på. Jag hängde vid rockdammen och tallade på fiskarna tills min arm blev skrynklig. Synd bara på alla barn som ska hålla på och trängas och störa. Men trist för dem att jag har så himla mycket bättre räckvidd och att dessutom alla fiskarna gillade mig mest.

Förutom rockorna så är igelkottsfisken min favorit. Ni vet, en såndär spikig sak som jag har hemma, fast den i tropicariet var vid liv då, och inte uppblåst. Den kom tillbaka flera gånger och blev klappad och var faktiskt ganska rar. "Den där kanske ska följa med dig hem", föreslog en tant som såg att ljuv musik uppstod mellan mig och firren.

Men man får inte ta upp fiskarna ur dammen, tydligen. Jag gick därifrån tomhänt, men lite skrynkligare och lite lyckligare än när jag kom.

Dessutom kan det vara värt att notera att jag överlevde mitt möte med spjutrockorna, till skillnad från exempelvis stackars krokodil-Steve.
hallon.


Jag glömde ju helt att uppdatera om vad det är som växer på min balkong. Men nu börjar det arta sig. Det är såklart hallon det handlar om.
man kan ju undra.

När ska du dejta då, lille vän? Efter äktenskapet?

Eller kanske under det?


sommar.


Grädd- och jordgubbskyssar kan vara det bästa som finns.

Jag har hittat någonting vackert, vännen.


belgian blue basilika.
Det hela började oskyldigt med en halv kruka basilika som blev kvar efter en fredagsmiddag. Jag satte den i vatten och tänkte att den kan man ju använda igen. Sen, när jag planterade om lite andra blommor så fick den en större kruka. Nu dominerar den mitt kök och har blivit en synnerligen imponerande size. Till höger syns även basilikans avkomma.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den. Den börjar växa ur mitt köksfönster.

Det blir nog mycket pesto den närmaste tiden, antar jag.


big spender.


Det är spenderarbyxorna på för tillfället. Idag blev det nya springskor. Det är svårt att köpa nya skor utan att köpa nya byxor. Och har man nya byxor behöver man ju en ny sportbh. Och så vidare.

Tyvärr fanns det inga pengar kvar till lunch.


Jag får se mig mätt på mina skor.


nostalgi.
Jag har en jeansskjorta som får mig att känna mig ljuvt nostalgisk. Stallkläder säger Elin. Kelly i Beverly Hills säger jag.

Fattas bara att spunga min lägenhet. Hett.tko.


Ibland svänger man runt knuten i tillvaron och blir totalt överfallen och överväldigad. Och så sitter man där alldeles tilltrasslad, med skrubbsår på knäna och undrar vad som hände egentligen.

Det är förstås livet jag pratar om. Det där som pågår varje dag, och händer här och nu och inte en avslägsen framtid.

Jag vet inte. Ska man skratta eller gråta eller bara strunta i det och gå och se en film så länge?

Kanske låta allt sköta sig själv en stund.


andrum.


När det drar ihop sig och snurrar för snabbt i huvudet så är det viktigare än någonsin att hitta andrum. Ett av mina bästa för tillfället heter Isa och är världens sötaste, och bråkigaste, lilla räv.Alla gillar dock inte Isas tuffa lekstil. I helgen fick fisen flertalet barn att gråta när det var studentfirande och storfrämmande.

Min lilla söta syster sprang ut och blev stor. Grattis!hyvlad.


Jag har hyvlat mig i fingret. Det var en alldeles för yster och dessutom vass osthyvel som slant när jag försökte hyvla bort kanten.

Om det inte hade funnits Star Wars-plåster på jobbet så kanske jag skulle ha blivit irriterad på riktigt.
jobbis.


Idag är första dagen på jobbet. Jag hade en halv dags sommarlov igår efter att sista skoluppgiften var inskickad. Men det är inte så synd om mig, jag ska ju faktiskt ha semester också.

Sommarlovet firades i alla fall med rosé med fina vänner. Det var lovely.

Idag suger vädret, min tå är frisk sedan någon vecka och jag har egentligen inga ursäkter längre.

Träna då.friserier.


Dagen har varit något av en utmaning. Efter att ha sovit inte alls bra gick jag upp tidigt (typ) och for till Fimpen för styling av minsta systern som skulle på bal. Vi hade förvisso övat en gång, men frisyren var i sig knepig och allt ville krångla just idag, så den tog ett antal timmar att färdigställa. Tiden började bli knapp och jag blev mer och mer varm och stressad. Till slut rann det över och jag blev jättearg och sa fula saker, och lovade mig själv att ALDRIG mer göra någons hår. Sen gjorde jag färdigt frisyren. Den blev bra.

Annars passade jag på att tvätta eftersom tvättstugan i mitt hus är ur funktion. Isa "hjälpte till" och snodde mina trosor och sprang runt med dem i halva trädgården. Efter det bet hon hål i mina lakan. Det är tur förna att hon är så söt.

Nu bingen.regn.


Tur för mig och för mitt betyg i de tre sista poängen för terminen att det regnade idag, för jag har pluggat nästan hela dagen. Nu är min hemtenta i princip klar, jag ska bara lägga till lite noter och sen får den ligga och mogna tills imorgon. Det är alltid bra att vara ute i halvgod tid så man hinner få lite distans innan man läser igenom det man skrivit igen, för att se om man själv förstår något av vad man menar.

Nu tänkte jag strax lägga mig i badet med dagens avslappningsövning; Ljungarns saga av Zakarias Topelius.

Litteraturvetenskapen är nämligen ett kall och från det tar man inte semester.


sol.
Man kan ju inte plugga bort Sveriges nationaldag.


plugg&paus.


Det går bra nu. Jag ligger i fas. Jag har sanslöst bra koll the upcomming tenta, om jag får säga det själv.

Ikväll blir det paus i pluggandet och en tripp till Fimpen med bruvdarna. Lite lek med lillfisen sitter ju knappast fel.RSS 2.0