cerat.


Idag har jag styrt upp ett honungs- och citroncerat för torra läppar. Receptet kommer från boken Handgjord naturkosmetika av Finn Andersen.

Jag överväger dock att muta någon av mina formgivarvänner att göra en etikett, det var så länge sedan jag ritade att det ser ut som en femåring har gjort det.
physalis.


sommarvatten.


Om man nu inte tänker sig att leva på mojitos hela sommare så är gurk- och myntavatten ett trevligt alternativ att ha i kylskåpet. Perfekt att sörpla i sig en varm sommardag.

Det är dessutom inte svårare än att skiva ner lite gurka i en kanna vatten och lägga i några myntablad. Låt det sedan stå i kylskåpet och fyll på med nytt vatten vartefter det dricks. Efter några dagar kan det vara läge att byta gurkan och myntan.
skördar.


Min lilla kryddträdgård på balkongen växer så det knakar. Idag toppade jag en den glatt växande myntan. Det räcker både till nya skott och mojitos.
vaniljglass.
Jag är inne i en gördetsjälv-period. Idag gjorde jag vaniljglass på egen hand. Jag äger tyvärr ingen glassmaskin, men det gick hyfsat ändå.

Till egen vaniljglass behövs:

3 ägg
1 dl florsocker
1 vaniljstång
3 dl grädde
5 msk vatten

Gör så här:

Knäcka äggen och vispa vitorna för sig och gulorna tillsammans med sockret. Skrapa ur vaniljstången och vispa tillsammans med grädden. Vänd ner äggrörorna i grädden och tillsätt vattnet. Ställ in i frysen och rör om då och då. Servera med lämpliga bär.

Mumma!


när sminkösen själv får välja.


Ikväll var jag på make-up-häng med mina bästa brudar. Alla blev sminkade och drack bubbel.

Personligen är jag ganska ointresserad av smink. Jag är ju intresserad av att se så, i mitt tycke, bra ut som möjligt och sminkar mig, men det blir mest min egen standard som inte nödvändigtvis är så extravagant.

Så när sminkösen frågade vad jag ville ha så sa jag "Gör vad du känner för". (Innan ni säger så till en sminkös så kan det vara en bra idé att fundera på vad hon själv kände för att ha på sig till jobbet den morgonen. Kom jag på efteråt.)

Första gången jag såg mig själv i spegeln hickade jag till. Det var... väldigt grönt. Och mycket. "Ja man kan ju sudda lite" så tjejen. "Ja det får du nog göra" svarade jag.

Men det är väl lite det som är poängen tänker jag. Att testa. Även om man inte tänker gå ut i det sen.

Är man så himla övertygad om att man vet bäst är det väl bättre att sminka sig själv.

såsa och göra gott.


Jisses vad jag släpar benen efter mig för tillfället. Får man vara så här slö? Är det ens lagligt? Jag mest hasar runt, äter kakor, läser en stund, sover lite när jag känner för det och tittar på mina balkongplantor.

Men jag har ett litet projekt på gång trots allt. Jag håller nämligen på att göra en senapsgul Hjärtekatt.
Det känns fint tycker jag, att göra en kisse till någon som behöver en vän.

Alla katter ska döpas innan de skickas. Någon som har ett namnförslag till skrället?RSS 2.0