glögg in the making.
För ett par veckor sedan satte jag glögg på jäsning. Jag utgick från Virkverkets recept.

Om lite mindre än en vecka är det provsmakning!


bubblor.


Kolla, Konstgreppskarin lottar ut ett fabulöst bubbelhalsband. Det skulle jag lätt vilja vinna, även om jag normalt nästan aldrig har smycken.


en assistent, tack!


Det här är min c-uppsats. Kan någon renskriva den åt mig?


husmorstips: rengör silver.


Jag är inne i en period då jag känner att jag vill storstäda. Ni vet, sådär riktigt skura och tvätta ur alla lådor och damma lister och gå igenom gömmor där det samlats damm och otrevligheter. Detta infall kan ha att göra med att det snart är jul men kanske ännu hellre att jag skriver uppsats. Aldrig är väl andra tråkigheter så lockande som när man MÅSTE plugga MASSOR. (Städrycket kan också ha att göra med att jag inte har torkat av mina lister på typ fyra år, men det behöver vi ju inte prata om.)

Men, hur som haver, idag fick jag ett infall att testa det gamla husmorsknepet för att snygga upp silverbestick. Jag har mina dopbestick samt lite arvegods som såg riktigt tråkigt ut.

Gör såhär:

• Koka upp vatten med lite bikarbonat i.
• Häll vattnet i en skål med aluminiumfolie i.
• Doppa silverprylarna och diska sedan som vanligt.Såhär tråkiga såg de ut innan...Och efter någon halvminut i spat (innan disk):Som magi!


uppföljning parfymer.
Okej, nu har jag testat de naturliga parfymerna och utfallet är som följer:

Royale Pikake från Maoli Perfumes, 169 kr för 14 gram (fast parfym).

Doftar som utlovat jasmin, en doft som jag personligen är väldigt förtjust i. Det påminner mig och ljumna sommarkvällar där jag växte upp, och trädgårdens jasminbuske. Dock tycker jag att doften är lite för okomplicerad för en parfym; jag saknar variation bland noterna. Denna parfym får tyvärr minus för hållbarhet, som i pricincip är obefintlig. Dessutom fick jag finnar bakom öronen när jag hade den där.

Betyg: 2 av 5.Under the orange Tree från Maoli Perfumes, 169 kr för 14 gram (fast parfym).


Precis som föregående parfym har denna en ganska okomplicerad sammanstättning, och i detta fall doftar den i princip enbart apelsinblom. Tyvärr har jag insett att detta är en doft som verkligen inte fungerar för mig. Jag har faktiskt inte ens testat den på mig, men jag antar att det är samma som ovanstående gällande hållbarhet.

Betyg: 1 av 5.


Paper Flower från Love&Toast, 99 kr för 7,5 ml eller 299 för 100 ml.


Paper flower ska enligt återförsäljaren dofta afrikansk näckros, björnbär, ros och ylang ylang. Jag vet inte hur näckros ska dofta, men denna lilla skapelse är hur som haver helt gudomlig i mitt tycke. Den doftar fruktigt och blommigt, men inte på ett tungt sätt. Den håller dessutom länge, och doftar nästan ännu godare i slutet av dagen. Plus också för att det finns möjlighet att köpa små flaskor för att testa. Det enda som gör att den inte får en femma är att den ibland slår över lite väl i ros.

Betyg: 4,5 av 5.Honey Coconut från Love&Toast, 99 kr för 7,5 ml eller 299 för 100 ml.

Har noter av honung, vanilj, viol och sandelträ. Den luktar tyvärr lite mycket alkohol precis i början. På ett sätt gillar jag den söta doften, men den är alldeles för tung för mig. Efter någon timme tycker jag att jag nästan bara känner vanilj, får ont i huvudet och måste tvätta av. Nej, den här var inte för mig.

Betyg: 3 av 5.rädda pingu!


Nya Zeelands pingviner riskerade att frysa ihjäl då deras naturliga fettlager är förstört av ett oljeutsläpp. Ni har väl inte missat att Lyan i Österbymo därför har startat en räddningsauktion från och med måndag för att sticka tröjor till pingvinerna. Kan man inte delta kan man sticka en hemma och posta till dem. Mönster och info hittas här.

En snabb googlesökning visar att pingvinerna för denna gång verkar vara räddade, då gensvaret har varit enormt. De tar dock fortfarande emot tröjor för framtida bruk om det blir ytterligare oljekatastrofer.

en riktigt bra naturlig mascara.
Till min stora förtjusning var naturlig mascara nr 2 som jag testade ett lyckokast. Lotus Organic Mascara heter den och innehåller snälla ingredienser som till största delen är ekologiska. Den utger sig för att vara vattenfast, men nja, det tycker jag inte att den är. Men å andra sidan är det inget som jag förväntar mig heller. Jag nöjer mig med att den är lätt att applicera, klarar flera lager, inte släpper under dagen och dessutom är lätt att tvätta bort.

En absolut fullträff och i klass med min tidigare favoritmascara, Max factor 2000 calories. Det enda negativa är att den luktar ganska starkt i början. Jag vet inte om det är jag som har vant mig nu eller om det bara var när produkten var helt ny som den luktade, men nu känner jag det inte alls.

Finns bland annat här, just nu för extrapris, 145 pengar.

Ingredienser (svart): Water (Aqua), OrganiclChamomile (Matricaria Recutita)(1),lBeeswax (Cera Alba)(1),iCarnuba Wax (CoperniciaiCerifera), Coffee Powderi(Coffea Arabica)(1), RiceiExtract (Oryza Sativa)(1),lSunflower Seed Oili(Helianthus Annuus)(1), CornlStarch (Zea Mays)(1),lShellac, Lemon PeellExtract (Citrus MedicalLimonum)(1), Grapefruit SeediExtract (Citrus Grandis)(1).

(1) Certified Organic.


pluggerier.


Såhär lär det se ut i ett antal veckor framöver. 
handkrämsexperiment.


För ett tag sedan fick jag ett test av Egyptian Magic All Purpose Skin Cream, vilket var en positiv överraskning. Men, även om det var en väldigt bra kräm så har den några nackdelar; den är dyr och den åker ända från USA. Känns onödigt i det här fallet då bivax och vegetabiliska oljor (som är de främsta ingredienserna) i princip finns runt husknuten.

I en första variant blandade jag mandelolja, sheasmör, bivax och havtornsfruktolja som ger den orangea färgen. Som doft blev det citrus, mandarin och citron, vilket känns givet med den glada färgen.

Resultatet blev inte alls dumt, men bättre kan det nog bli. Fortsättning följer!
nu ska här testas!

RSS 2.0