den stora tröttheten.


Fy, de senaste veckorna har varit stressande. Jag fick den briljanta idén att läsa mer än heltid och signade up för en kvällskurs också. Bra idé, men istället för att vara på kvartsfart som angivet låg den utlagd på så pass få månader den den snarare är halvfart eller lite mer. Lägg till inlämningar och tentor i Litteratur 3 plus lite andra åtaganden jag råkade dra på mig och resultatet är halvdöd Nea.

Testade dessutom OCM. Har aldrig haft så mycket finnar tidigare, inte ens som fjortonåring.

Näe, jag måste nog vegitera ett tag.


havtorn.


Hur har jag kunnat missa myhavtorn.com? Jag stod just i valet och kvalet om vad jag skulle ha för lyxolja i min ansiktsolja, men nu när jag såg detta blev det lätt att premiera svenska havtorn framför finska blåbär. (Använda den berömda konsumentmakten, ni vet.)

Både frukt- och kärnolja är på väg hem till mig.mandelmjölk.


Klassisk mandelmjölk är en alldeles förträfflig, enkel och billig ansiktsrengöring. Det är mild, återfuktande och närande, mycket tack vare mandelns höga fettinnehåll. Kan användas morgon och kväll, jag föredrar dock enbart det senare.

Mjölken gör man enkelt själv efter följande recept:


• 2,5 dl mineralvatten utan kolsyra
• 25 g malda mandlar
• 2 tsk honung

Mixa mandeln med vatten och honung. Låt stå och dra ett par timmar och sila sedan. Häll upp på flaska. Mandelmjölken håller upp till en vecka i kylskåp, sedan bör man kassera det som eventuellt har blivit över. Alternativt gör en helkroppsrengöring eller häll helt sonika resterna i badet.Instruktioner:

Dränk in en bomullrondell eller motsvarande med mandelmjölk. Rengör ansiktet. Har du mycket smink på dig så använd ytterligare en eller två rondeller tills allt är borta. Låt överflödig mjölk torka in i huden. Friska sedan upp med lämpligt ansiktsvatten (jag gillar lavendel- eller trollhasselhydrolat) och avsluta med fuktighetskräm eller ansiktsolja.

Jag har testat att använda mandelmjölken även på området runt ögonen vilket har fungerat bra. Det tar bort även mascara och eyeliner, dock blöter jag upp ögonsminket med vatten först. Jag låter inte heller mjölken sitta kvar på området runt ögonen utan tar bort det med bomullsrondell fuktad med vatten.

Tänk dock alltid på att olika personer är känsliga mot olika saker och att det därför är bra att göra ett allergitest innan användning.


lock.


Jag måste bara återigen säga hur nöjd jag är med balsammetoden. För några veckor sedan dök denna lilla skapelse upp; en riktig korkskruv i luggen. Den passar utmärkt att borsta ut till en sån retrovåg som jag älskar.

Kära hår, tänk att vi skulle komma till detta till slut. Helt plötsligt vill vi båda samma sak.
sockerskrubb.


Sockerskrubb, som folk vanligtvis betalar dyra pengar för, går minst lika bra att göra själv. Här kommer ett superenkelt recept:

2 dl strösocker
1 dl valfri olja (Jag föredrar en mix mellan mandel- och olivolja.)
1 ml eterisk olja (Exempelvis citron och mandarin.)
1 ml e-vitamin (För att förlänga oljans hållbarhet.)

Blanda oljor och e-vitamin i lämpligt kärl. Tillsätt socker och rör runt. Det ska bli en riktigt tjock massa, men den får inte kännas för torr. Skopa upp i burk för förvaring.

Ta sedan rikligt med skrubb på kroppen när du duschar och gnugga. Skölj av sockret men tvätta inte bort oljan. Torka dig torr med handduk. Klart!


Det är dessutom en förträfflig present till någon du tycker om.
status pläd.


Ja, på tal om pläden. Det går framåt, sakta men säkert. Det blev ju ett ganska långt virkuppehåll när jag fick tennisarmbåge, och den är faktiskt fortfarande inte helt hundra (undvik detta fenomen om ni kan), vilket har lett till lite förseningar.

Å andra sidan har jag ingen deadline på projektet, så det stör mig inte. Det är perfekt att plocka fram när man tittar på tv eller behöver en stunds avslappning. Och visst blir man nästan hypnotiserad när man tittar på den?
Den skulle kunna fungera som överkast på enkelsäng när den är klar.Många maskor blir det.


den ultimata trasan.


Jag fick en fråga om hur mina disktrasor fungerar för ett tag sedan. Jag kan meddela att de fungerar bra, och särskilt mitt senaste tillskott. Det är inte mormorsrutan utan den begynnande trasan till vänster i bilden. Även här är det vanliga stolpar som gäller, men jag har använt mönstret från min pläd.

Så, efter empiriska studier så kan jag konstatera att följande är förutsättningar för en lyckad virkad disktrasa:

1) Virka luftigt.

2) Använd gärna stolpar, men inte mönster som blir för kompakta. (Om man inte vill ha en mer disksvampttrasa.)

3) Snåla inte med storleken. Min sista trasa var större än mina andra, och lite större än en vanlig. Fungerade mycket bättre och suger duktigt när man torkar av diskbänken.

RSS 2.0