och lite maränger på det.


Jag skrev ju tidigare om att göra egen glass. Det uppmärksamme lade givetvis märke till att det var hela 8 äggulor i receptet. Så vad gör man då av äggvitorna?

Jag gör maränger. Det är gott, enkelt och trevligt att ge bort. Jag föredrar italienska maränger och brukar gå över följande recept:

• 300 g strösocker
• 100 g vatten
• 150 g äggvita
• 30 g strösocker

Gör så här:
Koka upp den första mängden socker med vattnet till 120-125-grader. Börja vispa när sockerlagen är 110-115 grader. Häll ner den kokande sockerlagen i en stråle i den vispade vitan (låt den gå på lägsta växeln när ni häller ner sockerlagen). Vispa snabbt i någon minut och låt den sedan gå på låg växel tills den blir kall. Spritsa ut på plåt och grädda i 125° i 40-45 minuter, beroende på storlek på marängerna. Låt svalna på galler.

Receptet går givetvis att justera beroende på hur mycket äggvita man råkar ha.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0