odla ogräs.

 
När landet och rabatterna svämmar över av ovälkommet ogräs finns det något sällsamt tillfreställande att odla ogräs i kruka för en gångs skull, eller, som i detta fall, balkonglåda. Det är ju så sanslöst tacksamt! Just denna mynta är från en vanligt kryddkruka som jag köpte i mataffären, och som faktiskt överlevde vintern i samma balkonglåda som den står i, trots övervintring i ouppvärmt garage. När solen började titta fram i våras gjorde myntan detsamma, och efter lite ny jord satte den fart ordentligt. Fast myntan får stanna inom lås och bom, annars lär den väl ha spridit sig till halva stan till nästa år.
 
 
Några förslag på vad jag ska göra med den? Te kanske?
 
 

hemmagjort.

 
Eftersom jag sparar pengar och undviker onödig shopping försöker jag hitta enklast och billigast hemmagjoda lösning istället för dyra inköp.
 
Igår tipsade Ingrid om ett hemgjort c-vitaminserum. Det var jag givetvis tvungen att prova. Tyvärr hade jag inget glycerin, men jag adderade lite pathenol. Vattnet bytte jag ut mot lavendelhydrolat.
 
Har ni några bra tips på hemgjorda prylar?
 
 
 

nu då?

 
Det känns nästan lite snopet att klänningsutmaningen redan är över. Inte för att man inte kan ha klänning ändå, men själva uppstyrandet av bild och blogginlägg är det ju sämre med.
 
Och jag har ju massor klänningar kvar att ha på mig!
 
 
 

dagens kjoltyg: fredagsfinal.

 
Av någon anledning blev det inga uppstyrda bilder på fredagsklänningen så den enda jag har att bjuda på är denna:
 
 
Huvudet är bortklippt av den enkla anledningen att jag hade gjort världens fulaste midsommarkrans som till och med kidsen skrattade åt, och jag vill ju inte förstöra mitt pysselrykte genom att publicera denna. Men, jag hade ju, som synes, gått ifrån den blommiga trenden och satsade på rutig bomullblåsa från det ljuva 50-talet.
 
 

dagens kjoltyg: torsdag.

 
Okej, jag vet att jag är lite efter nu, men här kommer torsdagens kjoltyg. Dagen bjöd på häng och virkkväll, så en mjukisklänning passade bra. Blommig, såklart.
 
 
 
 
 

dagens kjoltyg: onsdag.

 
 

Idag firade vi mellansysters examen så vad passar bättre än något blommigt? (När passar det inte med något blommigt, kanske egentligen frågan är...) Jag har mycket blommigt, har det visat sig nu när jag tittar efter lite extra noga. Men så gillar jag ju också blommor, både tryckta, vävda och växande.
 
Vad har ni på er idag?
 
 

risgroda.

Ah, idag har jag återupplevt en riktig klassiker; risgrodan! Jag vet inte hur många grodor jag sydde som liten. Jag startade till och med en liten verksamhet och sålde grodor till mina vänner, 25 för de små och 50 för de stora. Tack vare riset kan man sätta grodan i olika positioner och den blir dessutom skön att hålla i.

En risgroda görs på följande vis:

• Lägg ihop två bitar tyg och måla av grodmönstret. (Mönstret finns nedan. Skriv ut på A4.)
• Sy ihop tygbitarna räta mot räta och lämna håll mellan markeringarna nedertill på grodan. Sy gärna med tredubbla stygn eller med tät, tät sicksack så det blir riktigt hållbart.
• Klipp runt grodan men lämna lite sömnsmån. Gör hack in till sömmen vid skarpa kanter eller djupa veck så ser det bättre ut när man vänder grodan.
• Vänd grodan och använd en tratt för att fylla på med ris. Har du ingen tratt kan man forma ett papper till en kon.
• Nåla och sy ihop med små, täta stygn.
• Ge grodan ett par lämpliga ögon.

Det går också bra att använda filt och låta kidsen tråckla ihop en groda själv. Då lämpar sig dock vanlig stoppning bättre än ris...

Lycka till!
dagens kjoltyg: tisdag.


Idag blev den en blommig långklänning, en praktisk lösning när sommaren låter vänta på sig. Trots att solen skiner viner vinden och det är tametusan kyligt mellan varven.


utmaning: Dagens kjoltyg.


Ja, hur kan man låta bli att ha en blogg när det kommer skojiga utmaningar? Som den här till exempel, som vännen Cissi har styrt upp.

Det går alltså ut på att man har en klänning varje dag från måndag till fredag. Kjol/tunika går också bra.

Jag är lite sen på bollen, men jag hade ju faktiskt kjol idag. Man ser den till och med nästan.Undrar vad det blir imorgon..?RSS 2.0